Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky z krůtího masa

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Karbanátky z krůtího masa - postup přípravy

Nemáte času nazbyt a potřebujete pro svou hladovou rodinu připravit rychlý a chutný oběd? Inspirovat se můžete tímto jednoduchým tipem na karbanátky z krůtího masa. Jsou opravdu skvostné a zasytí i toho největšího jedlíka.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si jemně nasekejte krůtí maso, můžete jej i semlít. Poté ho v míse ochuťte jemně pokrájeným šunkovým salámem, přidejte i sůl, pepř, případně koření dle obliby a důkladně promíchejte. Kdo má rád pikantnější chutě, může přidat i lisovaný česnek a chilli.




Poté z masové směsi vytvořte karbanátky a obalte je v hladké mouce z obou stran. Placičky následně osmažte dozlatova na rozpáleném slunečnicovém oleji, do pánve přiložte i snítku rozmarýnu, který maso provoní. Možné je pokrm smažit i na másle, bude o něco chutnější. V další fázi si připravte smetanovou omáčku k podávání.

V malém rendlíku si smíchejte mléko se zakysanou smetanou a vsypte do tekutiny i strouhaný tvrdý sýr (volit lze mezi eidamem, ementálem, či čedarem). Na plotně směs zahřívejte, dokud se zcela nerozpustí. Drůbeží karbanátky nakonec servírujte přelité lahodnou smetanovou omáčkou. Jako příloha se bude hodit například rýže, opečený brambor, nebo bramborové hranolky. Pakliže nemáte v oblibě krůtí maso, je možné samozřejmě použít i kuřecí (ideálně tedy stehenní, které je šťavnatější). Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů