Kuře pečené v kilu soli - postup přípravy
Ať už je člověk starý, mladý, zkušený či nezkušený, vždy se dají objevovat nové věci, které by vás donedávna nenapadly. Třeba upéct kuře v kilu soli. Možná si říkáte, že to zní jako zcestný nápad, ale ve skutečnosti díky tomu bude kuře šťavnaté a plech prakticky čistý i po použití.
Kuře
Příloha
Kuře (o váze cca 1,5 kg) omyjte a osušte papírovými utěrkami. Připravte si koření dle vašich preferencí a naneste jej dovnitř kuřete. Do formy na pečení či pekáče nasypejte kilo soli. Na to umístěte okořeněné kuře, solí ho zlehka pomažte ze všech stran a vložte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 90 minut. Není potřeba jej otáčet.
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte v osolené vodě, dokud nebudou téměř hotové. Poté je sceďte a nechejte je opékat na másle na rozpálené pánvi po dobu 5 minut. Dle libosti je ještě okořeňte bylinkami či obyčejným kořením a máte hotovo. Jakmile je kuře hotové, podávejte jej s bramborami a vaší oblíbenou omáčkou či dipem. Dobrou chuť!