Kuře s omáčkou ze sýru gorgonzola - postup přípravy
Milujete kombinaci kuřete a sýru? Pokud ano, tak byste tento recept měli zaručeně někam poznamenat. Na přípravu budete potřebovat trochu netradiční sýr, se kterým se v Čechách příliš často nepracuje, a to zejména v domácí kuchyni. Věřte ovšem, že dodá kuřecímu masu naprosto jedinečnou a novou chuť, kterou si celá vaše rodina naplno vychutná.
Ingredience
Kuřecí stehna v případě potřeby očistěte, omyjte a otřete. Nyní můžete dát do pánve máslo. Až se roztaví, přidejte do pánve kuřecí stehna. Nechte je chvíli smažit z obou stran, dokud nezískají zlatou barvu.
Poté přidejte 200 ml vody a přiveďte ji k varu. Až se voda trochu odpaří, přidejte dalších 200 ml vody a poté dalších 200 ml vody. Díky takovému množství vody by mělo být maso krásně měkké, ale pokud máte tvrdší maso, přidejte další vodu. Maso musí být nádherně měkké, abyste získali nejlepší výsledek.
Až naposledy přidáte vodu, nechte ji svařit na polovinu a poté přidejte gorgonzolu. Nechte pánev ještě několik okamžiků na ohni, dokud se gorgonzola zcela nerozpustí a maso se nebude vařit v omáčce. K masu s omáčkou můžete podávat například bramborovou kaši, která je k němu naprosto dokonalá.
Přejeme dobrou chuť a příjemně strávený čas se svou rodinou u nádherně prostřeného stolu. Děti sýrové omáčky milují a zaručeně si pochutnají i této, i když má trochu netradiční chuť.