Kuřecí gyros rolky ve slanině - postup přípravy
Kuřecí gyros rolky podle receptu od paní Hany Petrášové jsou originální, snadné a chutné. Skvěle se hodí jako hlavní chod, ale i předkrm.
Ingredience
Kuřecí prsíčka nakrájejte na malé proužky, vložte je do misky a posypejte kořením na gyros. Toto koření už obsahuje sůl, a proto nemusíte maso nijak zvlášť dosolovat. Maso s kořením promíchejte, aby se všechny kousky obalily.
Připravte si plátky slaniny a na sporáku rozehřejte velkou pánev se silným dnem a s trochou rostlinného oleje. Každý kousek kořeněného masa zabalte do jednoho plátku slaniny, případně k masu přidejte ještě kousek nivy (v tom případě na maso použijte méně koření, aby nebylo moc slané), a vložte jej na pánev. Smažte rolky po obou stranách dozlatova.
Hotové rolky podávejte s bramborovou kaší či hranolky, anebo jen tak s čerstvou zeleninou, případně pečivem.