Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá domácí čalamáda

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jednoduchá domácí čalamáda - postup přípravy

Na zimu je vždy výhodné mít pořádnou zásobu zeleninové nálože z vaší vlastní zahrádky. Kdykoliv se vám v chladných měsících zasteskne po létě, bude stačit jen otevřít sklenici.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na každou sklenici

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do každé půllitrové zavařovací sklenice dejte pepř. Mrkev nastrouhejte a rozprostřete na dno. Množství rovnoměrně rozdělte do každé sklenice. Na mrkev dejte cibuli nakrájenou na půlkulaté plátky. Poté přijde na řadu paprika nakrájená na proužky, nakrájené zelí a na vrch dejte na plátky krájená rajčata. Poté přidejte do každé sklenice olej a připravte nálev. Do nádoby zvlášť smíchejte sůl, cukr, ocet a horkou vodu.

2. KROK

Pro každou sklenici připravte nálev jednotlivě. Po smíchání nalijte směs do sklenice. Nálev sice nepokryje všechny vrstvy zeleniny, ale ta během zavařování uvolní dostatek šťávy. Hrnec vyložte utěrkou a naskládejte do něj zavařovací sklenice se zeleninou. Nalijte do hrnce tolik vody, aby zakrývala cca větší polovinu sklenic. Dejte hrnec na sporák, a jakmile voda dosáhne bodu varu, sterilujte po dobu 25 minut. Poté hrnec sundejte ze sporáku, sklenice vyjměte, otočte je vzhůru nohama a nechte vychladnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů