Kuřecí karbanátky s cuketou a brambory - postup přípravy
Kuřecí karbanátky s cuketou a brambory jsou hlavním jídlem, které je plné šťávy a aromatické chuti. Perfektně se hodí ve dnech, kdy na vaření nebudete mít moc času.
Kuřecí karbanátky s cuketou a brambory jsou přesně ten druh jídla, který potěší svou jednoduchostí i chutí. Šťavnaté, lehce křehké a přitom syté, zvládnou připravit i ti, kdo nemají na vaření hodiny času. Kombinace jemného kuřecího masa s cuketou a brambory vytváří příjemně aromatický oběd, který dobře padne k salátu, čerstvé zelenině nebo jen tak k dobré housce. Je to jídlo, při kterém si všichni dopřejí druhou porci, aniž byste se museli stresovat složitou přípravou.
Základ
Na smažení
Příloha
Mleté maso smíchejte s rozemletým bramborem a cuketou.
Tip: Zeleninu předem oloupejte a z cukety odřízněte okraje, které by mohly způsobit její hořkost.
Do směsi přidejte rozemletou cibuli s krupicí a směs ochuťte solí a pepřem. Po důkladném promíchání nechte směs 20 minut odpočívat a poté z ní odebírejte množství o velikosti 2 lžic, z kterého vytvářejte karbanátky.
Maso smažte na rozpáleném oleji přibližně 5 minut z každé strany, dozlatova. Poté karbanátky přendejte do pánve se dnem pokrytým oloupanými plátky brambor.
Ingredience podlijte vroucí vodou, pánev zakryjte pokličkou a směs duste 15 minut.
Tip: Kuřecí karbanátky s cuketou servírujte společně s bramborem a každou porci doplňte čerstvou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

