Kuřecí křídla na pivu s pečeným bramborem - postup přípravy
Každý má kuřecí křídla zafixovaná jako něco, co seženeme pouze ve fast foodu. My si ukážeme, že z obyčejné suroviny může vzniknout naprosto dokonalé jídlo. S přílohou, která také nemá konkurenci
Ingredience
I když se jedná o jídlo masové, začíná se přílohou. Brambory důkladně omyjte a očistěte, budou se používat se slupkou. Pomocí nože v nich udělejte několik řezů. Potom hlubší pekáček pomažte dostatkem oleje a brambory na něj položte. Takto zamíří do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Doba pečení bude s ohledem na velikost brambor asi 40 minut.
Kuřecí křídla vložte do mísy. Posypte je jedlou sodou a následně zalijte vodou tak, aby byla ponořena. Několikrát je promíchejte a ve vodě omyjte. Poté vodu slijte a kuřecí křídla nechte okapat a důkladně osušte. Do nepřilnavé pánve nalijte asi 2 lžíce oleje a přidejte 2 lžíce cukru. Začněte zahřívat, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne karamelová hmota.
V tu chvíli přidejte jak sójovou omáčku, tak i světlé pivo. Zahřívejte až k bodu varu a pozvolna vařte, dokud se nezačne vypařovat voda a tekutina houstnout. V této fázi přidejte a vmíchejte také skořici. Následně do pánve vložte také okapaná kuřecí prsa. Upravte výkon sporáku na střední oheň a takto pozvolna vařte kuřecí prsa, dokud se nevypaří všechna voda. Občas je otočte.
Sýr feta, popřípadě balkánský sýr nakrájejte na kostičky. Z trouby vyndejte brambory. Do mističky prolisujte česnek, přidejte trochu oleje, mletou papriku a sůl. Vše důkladně promíchejte v jednotnou hmotu. Tou potřete rozpůlené upečené brambory, na které dáte rozpouštět nakrájený sýr. Kuřecí křídla posypete sezamem, případně bylinkami a jídlo je hotové.