Kuřecí maso ve smetanové kari omáčce s rýží - postup přípravy
Pokud máte chuť na nějaký chutný oběd s kuřecím masem, možná vás napadlo, že kuře na kari s rýží bude to pravé ořechové. Je to vcelku známý recept, ale nikdy není na škodu si jej připomenout.
Ingredience
Nejprve si přichystejte veškeré ingredience. Kuře očistěte a nakrájejte na malé kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno a totéž udělejte s česnekem. Na pánvi nejprve rozehřejte olivový olej a přidejte k němu kousek másla. Nechejte prosmažit nasekaný česnek a o chvilku později přidejte i cibulku. Osolte dle chuti a po chvíli do pánve vložte veškeré kuřecí maso, promíchejte, znovu osolte, přidejte i kurkumu, zázvor, skořici, kari a po promíchání nechejte chvíli jen tak smažit.
Přidejte kečup, promíchejte, opět chvíli nechejte provařit a zalijte směs smetanou na vaření. Nyní už jen důkladně zamíchejte a nechte maso vařit do změknutí. Mezitím si uvařte rýži. Jakmile je maso hotové, můžete okamžitě podávat. Dobrou chuť!