Kuřecí placičky s cuketou a česnekem - postup přípravy
Pochutnejte si na křupavých šťavnatých kuřecích placičkách s cuketou. Můžete je servírovat samostatně, s pečivem či jinou přílohou. Skvěle chutnají i zastudena.
Ingredience
Z cuket odkrojte okraje, které nebudete používat. Zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle stejně, jako oloupanou cibuli. Do stejné mísy s nastrouhanými surovinami přidejte nastrouhaný brambor, pomleté kuřecí maso a vejce.
Směs ochuťte solí, kořením Chmeli-Suneli, pepřem a prolisovaným česnekem.
Poznámka: Chmeli-Suneli je koření, které je hojně užíváno v arménské a gruzínské kuchyni.
Do směsi přidejte nasekanou petrželku, krupici a ingredience důkladně zamíchejte. Mísu přikryjte pokličkou a masovou směs nechte 20 minut odpočívat. Poté z ní vytvářejte placičky, které smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, z každé strany, dozlatova.
Tip: Usmažené kuřecí placičky s cuketou odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je podávejte samostatně nebo s oblíbeným pečivem či jinou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мой Дастархан Вкусно и Быстро