Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí placičky s cuketou a česnekem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Kuřecí placičky s cuketou a česnekem - postup přípravy

Pochutnejte si na křupavých šťavnatých kuřecích placičkách s cuketou. Můžete je servírovat samostatně, s pečivem či jinou přílohou. Skvěle chutnají i zastudena.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odkrojte okraje, které nebudete používat. Zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle stejně, jako oloupanou cibuli. Do stejné mísy s nastrouhanými surovinami přidejte nastrouhaný brambor, pomleté kuřecí maso a vejce. 

2. KROK

Směs ochuťte solí, kořením Chmeli-Suneli, pepřem a prolisovaným česnekem. 

Poznámka: Chmeli-Suneli je koření, které je hojně užíváno v arménské a gruzínské kuchyni.

3. KROK

Do směsi přidejte nasekanou petrželku, krupici a ingredience důkladně zamíchejte. Mísu přikryjte pokličkou a masovou směs nechte 20 minut odpočívat. Poté z ní vytvářejte placičky, které smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, z každé strany, dozlatova.

4. KROK

Tip: Usmažené kuřecí placičky s cuketou odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je podávejte samostatně nebo s oblíbeným pečivem či jinou přílohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů