Kuřecí plátky ve smetanové omáčce s petrželkou - postup přípravy
Kuřecí prsa lze velmi jednoduše a poměrně rychle připravit jako minutku na pánvi se smetanovou omáčkou. Ideální přílohou jsou pečené brambory v troubě.
Na maso
Na brambory
Kuřecí prsa z jedné strany nařezejte do mřížky, aby se lépe propekla. Poté je z obou stran osolte a opepřete. Následně rozehřejte máslo a olej na pánvi a osmažte prsa do zlatova z obou stran.
Ke konci přidejte na pánev nasekaný česnek a krátce ho prosmahněte. Poté vyjměte maso a přihoďte na pánev nakrájenou světlou a červenou cibuli, smažte asi 2 minuty. Nakonec přidejte mouku a zarestujte ji.
Do pánve přilijte smetanu na vaření, poté vodu a dle chuti osolte. Přidejte muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nakonec do omáčky vraťte maso, pánev přikryjte a vařte 10 až 12 minut. Občas omáčku promíchejte, aby se nepřipálila.
Na brambory potřebujete velmi malé brambory. Pečlivě je omyjte, aby na nich nezůstaly nečistoty. Do každé vykrojte pomyslný klínek. Brambory dejte do mísy, osolte, přidejte sušený česnek, sladkou papriku a provensálské bylinky, přilijte trochu oleje a promíchejte. Poté je dejte do pekáčku a vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte je zhruba 15 až 20 minut.
Hotové kuřecí plátky podávejte přelité smetanovou omáčkou společně s pečenými brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.