Kuřecí pomazánka s ovocem a zeleninou - postup přípravy
Připravte si jednu z nejchutnějších zdravých pochoutek, jakou jste jedli. Kuřecí pomazánka je výživná, šťavnatá, plná bohatých chutí a připravíte ji velmi snadno.
Příloha
Pomazánka
Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 2 cm, které opékejte 1 minutu z každé strany.
Poznámka: Doba opékání je závislá na výkonnosti vašeho sporáku. Bageta by měla být opečená dozlatova.
Kuřecí stehna zbavte kůže a vložte je do hrnce, ve kterém je osolte. Maso nechte 30 minut odpočívat pod pokličkou a mezitím zpracujte zbytek ingrediencí.
Cibuli nakrájejte nahrubo, oloupanou mrkev na kolečka a omyté jablko na menší kousky.
Poznámka: Před krájením z jablka odstraňte semeník a zeleninu s ovocem postupně přidávejte do hrnce k masu.
Do hrnce přidejte také stroužek česneku, bobkový list a kuličky pepře. Suroviny zalijte vodou a vařte je 1–1,5 hodiny, pod pokličkou na mírném ohni.
Poznámka: Ingredience vařte doměkka. Pokud by se během vaření voda odpařila, trochu ji přilijte. Je důležité, aby byla v hrnci tekutina.
Po uvaření ingredience z hrnce vyjměte. Maso oberte z kostí a natrhejte pomocí vidličky. Zeleninu rozmačkejte a smíchejte ji s masem. Směs ochuťte pepřem se solí a důkladně ji promíchejte.
Misku se směsí zakryjte a nechte ji odpočívat 1–2 hodiny, nejlépe přes noc.
Tip: Kuřecí pomazánku servírujte společně s opečenými kousky bagety.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Anastasiya Zefirka