Kuřecí prsa s máslovo-česnekovou omáčkou - postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájená na kostky lze připravit na jedné pánvi s velice chutnou omáčkou z másla a česneku. Pro výraznější chuť do ní můžete přidat i trošku chilli.
Ingredience
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky, osolte a opepřete je. Přidejte sladkou papriku a 2 lžíce hladké mouky a obalte kostky v této směsi. Na pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a opečte v něm maso ze všech stran po dobu 10 minut. Poté ho odložte stranou.
Do pánve přidejte máslo a prolisovaný česnek. Krátce ho zarestujte a přidejte chilli vločky podle chuti. Přidejte také lžíci mouky, vytvořte jíšku a postupně přilijte kuřecí vývar. Můžete použít i vodu, ale vývar dodá jídlu lepší chuť.
Vařte omáčku asi dvě minuty. Poté přidejte citronovou šťávu, zamíchejte, vraťte do omáčky maso a vařte ji dalších asi 5 minut, aby se zredukovala. Můžete ji dosolit a připepřit podle chuti. Na závěr jídlo ozdobte sekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.