Kuřecí prsíčka v křupavém těstíčku - postup přípravy
Pokud máte v oblibě kuřecí řízky v klasickém trojobalu, zcela jistě vám zachutná tento dokonalý pokrm. Připravte si kuřecí maso tak trochu netradičně. Když jej obalíte v tomto křupavém těstíčku, zamilujete si ho. Samotná příprava jídla je velice jednoduchá, zvládne ji tedy i začátečník.
Ingredience
1. Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Z těch si vyšlehejte tuhý sníh. Následně si očistěte kuřecí prsa a pokrájejte je na asi dva centimetry široké proužky. Vložte maso do mísy a přidejte k němu vaječné žloutky, lisované stroužky česneku, kari koření, půl lžičky soli a škrob. Všechny suroviny nakonec dobře promíchejte.
2. Kuřecí kousky pak obalte v bílkovém sněhu a smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji z obou stran do zlatova. Maso podávejte ideálně teplé s šťouchanými, nebo opečenými bramborami, zkrátka jak je libo. Skvěle jídlo doplní i čerstvý zeleninový salátek z rajčat a okurky, nebo nakládaná zelenina různých druhů. Díky škrobu a bílkům se na povrchu masa vytvoří dokonalá, chutná a křupavá kůrka. Přejeme vám dobrou chuť!
Tip na závěr: Vsaďte na netradiční těstíčko k obalení masa
Chutnat vám zcela jistě bude i tohle netradiční těstíčko určené k obalování různých druhů mas i zeleniny. Vyzkoušejte variantu s bílým vínem. Potřebovat budete tyto suroviny:
- – suché bílé víno: 1,5 dcl
- – hladká mouka: 100 až 120 g
- – vaječné bílky: 3 ks
- – čerstvé droždí: 1 ks
- – slunečnicový olej: 1 a ½ lžíce
Vaječné bílky si vyšlehejte do sněhu a postupně do něj zakomponujte i další ingredience tak, abyste získali hladkou směs. Poté dejte těstíčko stranou na zhruba čtvrt hodiny, a nakonec v něm obalte buď kousky masa, nebo zeleniny. Chutný bude například květák.