Kuřecí prsíčka v rajčatové omáčce - postup přípravy
Kuřecí prsíčka v rajčatové omáčce podle receptu od paní Diany Berkyové jsou přesně to pravé k naplnění bramboráků. Pokud se vám ale do jejich přípravy právě teď tak úplně nechce, klidně ke směsi prostě uvařte rýži, i s ní totiž chutná skvěle.
Ingredience
Kuřecí prsíčka opláchněte a osušte papírovými utěrkami do sucha. Maso nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V hluboké pánvi rozehřejte kousek másla a nechte na něm zprudka osmahnout cibuli dohněda. Přisypejte maso a pokračujte v restování, dokud se ze všech stran kostičky nezatáhnou.
K osmahnutému masu vyklopte malý rajčatový protlak, přidejte 2 polévkové lžíce hořčice, podle chuti sůl, pepř a majoránku, podlijte trochou vody a vše společně duste, dokud maso úplně nezměkne. Nakonec přidejte prolisované stroužky česneku, nechte odpařit ze směsi vodu a odstavte ze sporáku.
Kuřecí směs podávejte jako náplň do bramboráků, anebo s vařenou rýží a doplněné o čerstvou zeleninu nebo zeleninový salát.