Kuřecí řízečky s restovanou zeleninou v medovohořčičné omáčce - postup přípravy
Řízky v trojobalu jsou dobré. Miniaturní stripsy v kukuřičné krustě se zeleninou a kořeněnou omáčkou jsou ještě mnohem lepší. Je to zdravější varianta tradičního pokrmu v naprosto netradičním hávu, který ale nadchne i ty největší odpírače zeleninových pokrmů. Díky zelenině nepotřebujete ani žádnou další přílohu. Pokud však po ní toužíte, nebojte se použít vařené brambory či smažené bramborové hranolky.
Ingredience
Kuřecí prsíčko omyjte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ho příčně na malé a tenké plátky. Rozložte je na prkénku a paličkou je lehce naklepejte a z obou stran osolte a opepřete podle chuti. Nakořeněné maso nechte chvilku odležet.
Do misky vyklepněte vajíčko a vidličkou ho rozšlehejte do jednolité konzistence.
Kuřecí maso vyskládejte na talíř a zalijte ho vajíčkem. Rukama pak obsah talíře promíchejte tak, ab vajíčko obalilo z obou stran všechny plátky masa. Nakonec vše zasypejte kukuřičnou moukou a znovu dobře promíchejte.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a osmažte na něm řízečky z obou stran asi 3 minuty dozlatova. Pak je sejměte z pánve.
Umyjte cuketu, odřízněte oba konce a oloupejte slupku. Překrojte ji na poloviny a ty pak rozkrájejte na diagonální plátky.
Umyjte červenou papriku, odstraňte stopku a jadřinec, rozkrojte ji na polovinu a nakrájejte na proužky.
Zeleninu vhoďte na pánev, ve které se předtím smažily řízky. Restujte ji asi 3 minuty, dokud nezezlátne. Pak ji osolte a pokračujte ve smažení.
Do menší misky nalijte dvě polévkové lžíce čisté sójové omáčky, přidejte půl lžičky hořčice a stejné množství rajčatové pasty. Doslaďte půlkou lžičky medu a smíchejte dohladka. Touto směsí pak zalijte zeleninu v pánvi a chvíli povařte.
Na zeleninu přidejte osmažené kuřecí řízečky, přiklopte pokličkou a pár minut vařte. V průběhu směs promíchejte, aby se maso obalilo omáčkou. Pak opět přiklopte a ještě chvilku duste maso doměkka.
Hotovou směs servírujte na talíř posypanou sezamovými semínky a podávejte.