Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí řízek v jogurtové marinádě

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kuřecí řízek v jogurtové marinádě - postup přípravy

Obalované kuřecí řízky jsou klasika, na kterou málokdo dá dopustit, nyní ovšem můžete tuto klasiku posunout na novou úroveň s chutnou jogurtovou marinádou. Pak už jen zvolit vhodnou přílohu a je to; recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 porce

Kuřecí maso

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Kuřecí maso nakrájejte na požadovanou velikost a z obou stran ho dostatečně dochuťte solí a mletým černým pepřem. Nebojte se toto koření do něj vetřít ručně. Nachystejte si větší mísu, nalijte do ní jogurt a přidejte k němu rozklepnuté vejce. Stroužky česneku oloupejte a prolisujte do mísy. Na závěr marinádu dochuťte grilovacím kořením a důkladně ji promíchejte.

2. KROK

Ponořte do ní maso a nechejte ho přes noc uležet v lednici. Druhý den si nachystejte strouhanku a všechny kousky masa v ní obalte. Rozpalte na pánvi rostlinný olej či tuk na smažení a řízky v něm pomalu osmažte ze všech stran dozlatova. Poté je můžete podávat třeba s bramborovou kaší a kompotem. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů