Kuřecí řízek v jogurtové marinádě - postup přípravy
Obalované kuřecí řízky jsou klasika, na kterou málokdo dá dopustit, nyní ovšem můžete tuto klasiku posunout na novou úroveň s chutnou jogurtovou marinádou. Pak už jen zvolit vhodnou přílohu a je to; recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Kuřecí maso
Marináda
Kuřecí maso nakrájejte na požadovanou velikost a z obou stran ho dostatečně dochuťte solí a mletým černým pepřem. Nebojte se toto koření do něj vetřít ručně. Nachystejte si větší mísu, nalijte do ní jogurt a přidejte k němu rozklepnuté vejce. Stroužky česneku oloupejte a prolisujte do mísy. Na závěr marinádu dochuťte grilovacím kořením a důkladně ji promíchejte.
Ponořte do ní maso a nechejte ho přes noc uležet v lednici. Druhý den si nachystejte strouhanku a všechny kousky masa v ní obalte. Rozpalte na pánvi rostlinný olej či tuk na smažení a řízky v něm pomalu osmažte ze všech stran dozlatova. Poté je můžete podávat třeba s bramborovou kaší a kompotem. Dobrou chuť!