Kuřecí roláda se smetanou a sýrem zabalená ve slanině - postup přípravy
Jejich příprava je radost a jejich konzumace ještě větší. Předkrmové rolády jsou báječnou součástí jídelníčku. A když se skládají z kuřete, slaniny, smetany a sýra, pak je potěšení o to větší. Ozdobte svůj sváteční stůl touhle nebeskou dobrotou, anebo připravte překvapení pro své kolegy z práce. Určitě vám díky této roládě budou skládat poklony coby šéfkuchaři ještě dlouho poté.
Ingredience
Kuřecí prsíčka umyjte a osušte papírovými utěrkami a nakrájejte je na drobné kostičky či nudličky. V hluboké míse smíchejte smetanu na vaření se solí, mletým černým pepřem. Přidejte hladkou mouku, hrst strouhaného sýra a dvě vajíčka, které jste předem rozšlehali v jiné menší misce.
Petrželku propláchněte proudem vody a osušte ji papírovými utěrkami. Otrhejte lístky z tuhých stonků, které si odložte na vývar. Listy pak nasekejte najemno a přihoďte je do mísy ke smetanové směsi. Promíchejte všechny přísady do jednolité konzistence a přidejte do směsi také pokrájené kuřecí maso. Znovu dobře promíchejte.
Připravte si formu na biskupský chlebíček, kterou vyložte plátky slaniny. Nastrouhejte sýr na jemném struhadle a polovinou z celkového množství rovnoměrně posypejte vrstvu slaniny ve formě. Nyní přelijte do slaninového obalu celou směs kuřecího masa ve smetanové omáčce a rozetřete ji po celé ploše formy. Povrch směsi pak posypejte druhou polovinou množství jemně strouhaného sýra.
Přehněte okraje plátků slaniny přes vrchní část rolády a jejich spoj uprostřed přeložte dalším jedním až dvěma plátky. Formu položte na pečicí plech a takto ji vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte roládu asi 1 hodinu, dokud její povrch krásně nezezlátne. Hotovou roládu vyndejte z trouby, nechte úplně vychladnout, naporcujte na plátky a podávejte.