Kuřecí salát s nakládanými žampiony - postup přípravy
Sváteční dny nejsou jen o salátu bramborovém. Na konec roku si můžete připravit i jiné pochoutky. Co třeba zkusit kuřecí salát s žampiony? Ten se stane dokonalou chuťovkou pro rodinu, nebo návštěvu. Připravený ho budete mít raz dva.
Ingredience
Nejprve si kuřecí maso důkladně opláchněte vodou a pak osušte papírovými utěrkami. Poté na prsa naneste dle chuti sůl, pepř, sladkou papriku a nechte marinovat alespoň půl hodiny.
V další fázi si dejte vařit vejce natvrdo. Až budou hotová, zchlaďte je a oloupejte. Následně je nasekejte na menší kousky a vložte do velké mísy. K vejcím přidejte i na kostičky pokrájené kyselé okurky a nakládanou scezenou kukuřici.
Nyní je potřeba orestovat si na troše oleje jemně nakrájenou cibuli s nakládanými žampiony. Až budou obě suroviny dobře opečené, vložte je k ostatním ingrediencím do mísy.
Posléze si k ruce vezměte pánev a rozpalte v ní trochu slunečnicového oleje. Na něm orestujte dozlatova z obou stran kuřecí prsa. Ta pak nakrájejte na menší kusy a vhoďte do mísy k zelenině a vejcím.
Nakonec vše zakápněte majonézou dle chuti, dosolte a opepřete dle potřeby, zastrouhejte tvrdým sýrem, pečlivě smíchejte a podávejte ideálně vychlazené s čerstvým pečivem (bagetkou, rohlíkem či houskou).
Kromě kuřecího masa můžete použít i libovou šunku nastrouhanou nahrubo. Přejeme vám dobrou chuť.