Kuřecí salát se zakysanou smetanou a bylinkami - postup přípravy
Kuřecí salát se zakysanou smetanou podle Youtube kanálu Vaření s Jančou je osvěžující a snadný na přípravu. Salát je vhodný jako lehký oběd nebo večeře.
Ingredience
Dresink
Příloha
Na smažení
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nadrobno a omytou pažitku nasekejte najemno. Maso ochuťte kořením Kuře pečené, pepřem, zalijte ho dvěma lžícemi oleje a nechte ho 30 minut marinovat.
Po této době rozpalte pánev s olejem a maso smažte ze všech stran 5–6 minut, dozlatova. Zatímco se maso smaží, připravte si dresink. V míse smíchejte majonézu se zakysanou smetanou, hořčicí, sójovou omáčkou a černým pepřem.
Tip: Máte-li raději pikantnější saláty, přidejte do směsi více pepře.
Usmažené kuřecí maso přesypte do mísy, kde ho nechte 15 minut volně chladnout. Poté k němu přimíchejte cibuli s pažitkou a připravený dresink. Ingredience důkladně promíchejte a můžete ihned servírovat.
Tip: Kuřecí salát se zakysanou smetanou podávejte společně s dýňovou bulkou nebo jiným oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou