Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčata „na sněhu“ s česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rajčata „na sněhu“ s česnekem - postup přípravy

Zásobu malých rajčat můžete naložit do čistých sklenic s česnekem a octem a připravit je tzv. „na sněhu“. Protože se používá horký nálev, nemusí se ani zavařovat, a přesto vydrží.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Na množství rajčat v receptu jsou potřeba 2 sklenice o objemu 1,5 litru. Předem je vysterilizujte ve vroucí vodě i s víčky, aby byly opravdu čisté. Do každé pak dejte důkladně omytá malá rajčata. Až po okraj je zalijte vařící vodou, přikryjte víčkem a nechte 10 minut stát.

2. KROK

Vodu slijte zpět do hrnce, mělo by jí být kolem 1,5 litru. Přidejte sůl a cukr a znovu svařte. Do každé sklenice dejte 5 kuliček pepře, půl lžičky hořčičných semínek, 4 lžičky strouhaného či prolisovaného česneku a 6 lžiček octa.

3. KROK

Zalijte obsah sklenic opět vroucím nálevem, zavíčkujte je a nechte obrácené dnem vzhůru vychladnout přikryté dekou. Poté je skladujte na temném místě do 25 °C.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Schneller Koch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů