Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí steaky s medovou omáčkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Kuřecí steaky s medovou omáčkou - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte šťavnaté a křehké maso se zajímavým vzhledem a výbornou chutí. Kuřecí steaky s medovou omáčkou se hodí i jako slavnostní pokrm.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Maso

Omáčka

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Povrch kuřecích prsou nařízněte ve tvaru mřížky, maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Kuřecí steaky smažte v rozpáleném oleji 3 minuty z každé strany. 

2. KROK

K masu přidejte máslo, citronovou šťávu, nakrájený česnek, sójovou omáčku, med a citronovou kůru. Pokrm zakryjte pokličkou a duste ho 3–5 minut na mírném ohni. 

3. KROK

Poté maso obraťte a pokračujte v dušení 1–2 minuty. 

Tip: Kuřecí steaky servírujte s rýží, hranolky či zeleninovým salátem. Maso podávejte polité omáčkou a posypané petrželkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů