Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí stehenní řízky na cibuli a hořčici

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuřecí stehenní řízky na cibuli a hořčici - postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky jsou šťavnaté a velmi chutné a ladí se spoustou nejrůznějších ingrediencí. Zkuste je například zapéct s cibulí a hořčicí podle receptu od paní Petry Pospíchalové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí stehenní řízky osolte a opepřete. Smíchejte hrubozrnnou a plnotučnou hořčici s kapkou oleje a s prolisovaným česnekem a touto směsí maso potřete.

2. KROK

Nakrájejte na půlkolečka očištěnou žlutou i červenou cibuli a vsypte je do rovnoměrné vrstvy po celém dně pekáčku. Na cibuli, pokud chcete, vyskládejte na plátky pokrájené plátky žampionů a na ně položte maso.

3. KROK

Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky, které nasypejte navrch každého stehenního řízku. Obsah pekáčku podlijte trochou kuřecího vývaru, případně vodou (nebo vodou s rozmíchaným kuřecím bujónem) a dejte zakryté péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi na 45 minut. Poté pekáč odkryjte a nechte dopéct dalších 15 minut, aby maso získalo zlatavou a křupavou kůrčičku.

4. KROK

Hotové kuřecí řízky podávejte spolu s brambory šťouchanými se smaženou cibulkou a čerstvou či nakládanou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů