Kuřecí stehenní řízky na cibuli a hořčici - postup přípravy
Kuřecí stehenní řízky jsou šťavnaté a velmi chutné a ladí se spoustou nejrůznějších ingrediencí. Zkuste je například zapéct s cibulí a hořčicí podle receptu od paní Petry Pospíchalové.
Ingredience
Kuřecí stehenní řízky osolte a opepřete. Smíchejte hrubozrnnou a plnotučnou hořčici s kapkou oleje a s prolisovaným česnekem a touto směsí maso potřete.
Nakrájejte na půlkolečka očištěnou žlutou i červenou cibuli a vsypte je do rovnoměrné vrstvy po celém dně pekáčku. Na cibuli, pokud chcete, vyskládejte na plátky pokrájené plátky žampionů a na ně položte maso.
Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky, které nasypejte navrch každého stehenního řízku. Obsah pekáčku podlijte trochou kuřecího vývaru, případně vodou (nebo vodou s rozmíchaným kuřecím bujónem) a dejte zakryté péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi na 45 minut. Poté pekáč odkryjte a nechte dopéct dalších 15 minut, aby maso získalo zlatavou a křupavou kůrčičku.
Hotové kuřecí řízky podávejte spolu s brambory šťouchanými se smaženou cibulkou a čerstvou či nakládanou zeleninou.