Kuřecí Cordon Bleu se šunkou a sýrem - postup přípravy
Pokud nechcete v kuchyni trávit mnoho času, připravte si kuřecí Cordon Bleu, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Připravíte ho rychle, snadno a levně.
Maso
Na obalení
Na smažení
Příloha
Maso mírně naklepejte a ochuťte solí a pepřem z obou stran.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Polovinu množství tvrdého sýra zabalte do šunky, kterou následně obalte plátkem masa. To zafixujte pomocí párátek. Stejný postup opakujte také u druhého plátku masa.
Do jednotlivých misek si připravte mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce, smíchaná s mlékem. Oba kousky masa obalte nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
Kuřecí Cordon Bleu smažte v pánvi s rozpáleným olejem 3 minuty, z každé strany. Maso následně servírujte s vařenými brambory. Každou porci můžete posypat trochou kopru a doplnit oblíbenou zeleninou.
Tip: Aby se maso nespálilo, smažte ho pomalu, na mírném ohni. Usmažený pokrm položte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk. Brambory vařte v osolené vodě po dobu 20 minut, doměkka.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou