Květákový nákyp s houbami a čedarem - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat, a zároveň dodat svému tělu živiny, připravte si květákový nákyp. Pokrm je plný rozmanitých chutí a připravíte ho během několika minut.
Základ
Zeleninová směs
Na posypání
Květák omyjte, rozdělte ho na jednotlivé růžičky a vložte je do hrnce s vroucí osolenou vodou s mlékem. Hrnec přikryjte pokličkou a květák vařte 8–10 minut, doměkka.
Květák sceďte, přidejte k němu vejce a ingredience rozmixujte. Jakmile je směs hladká, vmíchejte do ní mouku. Vzniklou hmotu rozprostřete do zapékací mísy, potřené olejem a pokračujte s přípravou zeleninové směsi.
Cibuli s rajčetem nakrájejte nadrobno a houby nakrájejte na plátky. Nakrájejte také papriky a oloupanou mrkev.
Tip: V tomto receptu byly použity žampiony, ale můžete je zaměnit za jiné oblíbené houby.
V pánvi, na rozpáleném oleji, smažte cibuli 3–4 minuty, do zhnědnutí. Přidejte mrkev s houbami a směs smažte 7–8 minut. Po této době přidejte rajčata s paprikami a pokračujte ve smažení dalších 5–6 minut.
Jakmile papriky změknou, směs ochuťte sušenou mátou, vločkami červené papriky, pepřem a solí. Ingredience zamíchejte, smažte ještě 1 minutu a rozprostřete ji na květákový základ v zapékací míse.
Květákový nákyp posypte nastrouhaným čedarem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Pokrm podávejte nakrájený na kousky. Výhodou je, že chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lezzet Tutkunu
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.