Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květákový nákyp s houbami a čedarem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 59 minut

Květákový nákyp s houbami a čedarem - postup přípravy

Pokud si chcete pochutnat, a zároveň dodat svému tělu živiny, připravte si květákový nákyp. Pokrm je plný rozmanitých chutí a připravíte ho během několika minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Zeleninová směs

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte, rozdělte ho na jednotlivé růžičky a vložte je do hrnce s vroucí osolenou vodou s mlékem. Hrnec přikryjte pokličkou a květák vařte 8–10 minut, doměkka. 

2. KROK

Květák sceďte, přidejte k němu vejce a ingredience rozmixujte. Jakmile je směs hladká, vmíchejte do ní mouku. Vzniklou hmotu rozprostřete do zapékací mísy, potřené olejem a pokračujte s přípravou zeleninové směsi. 

3. KROK

Cibuli s rajčetem nakrájejte nadrobno a houby nakrájejte na plátky. Nakrájejte také papriky a oloupanou mrkev.

Tip: V tomto receptu byly použity žampiony, ale můžete je zaměnit za jiné oblíbené houby.

4. KROK

V pánvi, na rozpáleném oleji, smažte cibuli 3–4 minuty, do zhnědnutí. Přidejte mrkev s houbami a směs smažte 7–8 minut. Po této době přidejte rajčata s paprikami a pokračujte ve smažení dalších 5–6 minut. 

5. KROK

Jakmile papriky změknou, směs ochuťte sušenou mátou, vločkami červené papriky, pepřem a solí. Ingredience zamíchejte, smažte ještě 1 minutu a rozprostřete ji na květákový základ v zapékací míse.

6. KROK

Květákový nákyp posypte nastrouhaným čedarem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

Tip: Pokrm podávejte nakrájený na kousky. Výhodou je, že chutná i zastudena.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Lezzet Tutkunu

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů