Kynuté bramborové placičky - postup přípravy
Pokud nechcete dělat z brambor bramboráky, můžete zkusit placičky podle receptu, který nám poskytla paní Anna Horáčková. Jsou skvělé a rozhodně ne příliš mastné, protože se pečou.
Ingredience
Uvařte brambory ve slupce, nechte je vychladnout, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Z droždí, teplého mléka a cukru zadělejte kvásek a několik minut počkejte, dokud nezačne pracovat. Přidejte mouku, brambory, vejce a trochu soli a udělejte těsto. Zpracujte ho, dokud nebude hezky hladké. Pak mísu přikryjte a nechte těsto hodinu kynout.
Mezitím si nakrájejte anglickou slaninu na kostičky. Ty pak přidejte do těsta. Můžete ho podle chuti ochutit pepřem, sušeným česnekem, uzenou paprikou a oreganem, případně dalším kořením.
Plech vyložte pečicím papírem. Pomoučněnýma rukama nebo za pomoci lžíce udělejte malé placičky a dejte je na plech. Pomažte je olivovým olejem. Rozehřejte troubu na 200 °C a pečte je cca 20 minut.