Kynuté koláče s mletým masem - postup přípravy
Inspirujte se originálním receptem na koláče s mletým masem, které připravíte z kynutého těsta. Jsou šťavnaté, plné bohatých chutí a ideální k obědu i svačině.
Těsto
Náplň
Na potření a posypání
Nejprve vytvořte těsto. Vejce smíchejte s vaječným bílkem, solí, cukrem a olejem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte teplé mléko se sušeným droždím.
Do směsi vmíchejte mouku a uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout 1–1,5 hodiny na teplém místě.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.
Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na 4 stejné části, z kterých vytvořte bochánky. Ty přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout dalších 10 minut. Během této doby připravte náplň.
Mleté maso smíchejte s cibulí, nakrájenou nadrobno. Přidejte sůl, černý pepř, kmín a nasekaný kopr a ingredience důkladně zamíchejte.
Poznámka: Množství koření určete na základě vlastních chuťových preferencí.
Z každého bochánku vytvořte placku o výšce 1 cm, kterou pokryjte čtvrtinou náplně. Okraje těsta zahněte k sobě tak, abyste náplň v těstu uzavřeli a vzniklý plněný koláč položte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Postup opakujte také u zbytku ingrediencí. Do dvou koláčů můžete navíc přidat plátky oblíbeného tvrdého sýra, jako je například Eidam, Gouda nebo Mozzarella.
Na povrchu naplněných koláčů vytvořte několik řezů pomocí nůžek tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Pokrm přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout posledních 10 minut.
Následně koláče s mletým masem potřete vaječným žloutkem, posypte sezamovými semínky a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mazzali Oshxona