Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté tvarohové koláčky s marmeládou a drobenkou

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kynuté tvarohové koláčky s marmeládou a drobenkou - postup přípravy

Kynuté tvarohové koláčky, podle paní Jany Podolákové Burkartové, obsahují jedinečnou kombinaci tvarohu, marmelády a křupavé drobenky. Hodí se i na slavnosti.

Ingredience pro:
28 kusů
+ -

Ingredience

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V mléce rozmíchejte droždí a směs odložte bokem. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, cukr, vaječné žloutky, rum, citronovou kůru a sůl. Do směsi přidejte kvásek a uhněťte hladké těsto. 

Tip: Aby bylo těsto hladké, bez hrudek a ingredience se lépe propojily, před použitím mouku prosejte. 

2. KROK

Jakmile vznikne těsto, zapracujte do něj změklé máslo. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě. Následně ho rozdělte na 4 stejné díly, z kterých vyválejte hrubší válečky.

3. KROK

Každý váleček rozdělte na 5–7 stejně velkých dílů a vytvarujte z nich bochánky, které odkládejte na plech vyložený pečicím papírem. Bochánky přikryjte utěrkou a nechte je dalších 40 minut kynout. 

4. KROK

Uprostřed každého bochánku vytvořte dnem ploché sklenice důlek, který vyplňte tvarohem, marmeládou a drobenkou. Tvarohové koláčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–30 minut. 

5. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Koláčky by měly být upečené dozlatova.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů