Kyselejší pečená svíčková z králíka - postup přípravy
Pokud je svíčková vaše oblíbená omáčka, vyzkoušejte ji v netradiční kyselejší kombinaci s králíkem podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Podávejte ji houskovým nebo karlovarským knedlíkem.
Ingredience
Cibuli očistěte a nakrájejte ji na kostičky. Poté ji orestujte na oleji. Mezitím očistěte mrkev, petržel a celer a nakrájejte ke na menší kostky. Zeleninu můžete případně i nastrouhat.
Nakrájenou zeleninu přidejte do hrnce s cibulí a společně je restujte minimálně po dobu 30 minut. Poté do hrnce přidejte muškátový oříšek, bobkový list, nové koření a tymián.
Vše pečlivě promíchejte a směs restujte další 2 minuty. Do hrnce přidejte lžíci hořčice a 500 ml vývaru. Poté do něj vložte osoleného a opepřeného králíka.
Hrnec přiklopte poklicí a králíka pečte při teplotě 200 °C přibližně 60 minut. Poté ho pečte bez poklice ještě 30 minut a průběžně ho podlévejte zbytkem vývaru.
Opečeného králíka a koření vyjměte z hrnce. Poté zbylou zeleninu s výpekem rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Omáčku dochuťte dle své chuti solí.
Do omáčky přilijte smetanu ke šlehání a za stálého míchaní ji nechte projít varem. Poté ji dochuťte octem a promíchejte ji.
Králíka vložte zpět do hrnce a nechte ho ještě lehce prohřát. Poté ho ihned naporcujte, naservírujte ho na talíř s houskovým knedlíkem a svíčkovou omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou