Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kyselica s uzeným masem a klobásou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kyselica s uzeným masem a klobásou - postup přípravy

Valašská kyselica je velmi sytá polévka, která vydá i za hlavní jídlo. Ta podle receptu paní Heleny Vítkové Zvonkové v sobě snoubí kysané zelí, uzené maso a lahodnou klobásu, celé polévce pak dodává jemnost zakysaná smetana.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťte sádlo a cibuli na něm dozlatova osmahněte. Osmahnutou cibulku zasypte sladkou i pálivou mletou paprikou a lehce orestujte.

2. KROK

Z kysaného zelí slijte vodu a překrájejte jej nahrubo. Přidejte k restované cibuli a zalijte vývarem z uzeného masa, pomalu přivádějte k varu.

3. KROK

Uzené maso nakrájejte na kousky, klobásu na kolečka. Kolečka klobásy lehce opečte na pánvi. Veškeré maso pak přidejte do polévky.

4. KROK

Kořenovou zeleninu z vývaru nakrájejte na drobné kusy a vsypte do polévky. V případě, že do vývaru z uzeného masa zeleninu nedáváte, tento krok můžete vynechat.

5. KROK

Vařte dokud zelí není měkké. Poté vypněte plotnu, nechte zhruba 5 minut stát a následně vmíchejte kelímek zakysané smetany.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů