Lahodné kuře pečené s bramborami v jednom pekáči - postup přípravy
Výhoda přípravy pokrmů v jednom hrnci nebo pekáči? Předně úspora času, nádobí, ale také fantastické snoubení chutí, které se při vaření nebo pečení příjemně prolnou. To je i případ tohoto receptu pro přípravu propečených kuřecích stehen a brambor na kari. Nebeskou chuť tomuto jídlu dodává červené víno. Rodina vás bude za toto jídlo milovat a může být klidně hned k dnešní večeři, protože příprava je doopravdy velmi snadná!
Ingredience
Oloupejte brambory, nakrájejte na kostičky a vložte do předem vymaštěné zapékací nádoby.
Kuřecí stehna omyjte, dobře osušte, osolte a opepřete. Maso položte do pekáčku na brambory.
Smíchejte omytá rajčata nakrájená na plátky s prolisovaným česnekem, zamíchejte do zeleniny také kari, přidejte červené víno a směs nalijte rovnoměrně do pekáčku. Celý povrch zakapejte 2-3 lžícemi oleje.
Přikryjte hliníkovou folií a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na dobu 45 minut. Maso asi v polovině otočte, aby se propeklo ze všech stran. Můžete dolívat vodu a potírejte výpekem, aby se maso nevysušilo.
U jídel z jednoho pekáčku se nebojte experimentovat a použijte přísady, které máte zrovna doma. S kuřecím masem se výborně snoubí dýně, ale také sladké batáty. Skvělou kombinací je kuřecí maso s červenou cibulí, paprikou a citronem. V létě můžete ke kuřecímu masu doplnit cuketu nebo lilek. Milovníkům hub můžete připravit kuřecí z jednoho pekáče s bramborami a čerstvě nasbíranými houbami. Houby skvěle doplňuje rozmarýn, ale nebojte se vyzkoušet i další čerstvé bylinky ze zahrádky.