Lahodný dvoubarevný dezert s cukrářskými piškoty a tmavou polevou - postup přípravy
V tomto skvělém dezertu se snoubí chutě vanilky, čokolády a karamelu s křehkostí cukrářských piškotů. Uvidíte, že se vám bude doslova rozplývat na jazyku.
Ingredience
Poleva
Do mísy nejprve rozbijte vejce a rozšlehejte je, přidejte vanilkovou esenci, máslo a cukr a pomocí mixéru vytvořte hladkou směs. Přidejte k ní kukuřičný škrob, promíchejte a poté postupně přidávejte 500 ml mléka, a to za stálého míchání. Směs vařte na mírném plameni až do zhoustnutí.
Hotový krém rozdělte na dvě poloviny a do jedné z nich ještě zatepla vmíchejte na kousky nalámanou čokoládu.
Vezměte si vhodnou formu, ideálně hranatou, vyložte ji pečicím papírem a klaďte na něj vedle sebe polovinu připravených cukrářských piškotů, které jste předtím namočili v mléce.
Na vrstvu piškotů naneste rovnoměrně čokoládový krém a na něj vrstvu ze zbývající poloviny piškotů, opět namočených v mléce. Na tuto vrstvu rozetřete vanilkový krém.
Připravený dezert dejte do ledničky a přichystejte si polevu. Ve vodní lázni přidejte do smetany ke šlehání čokoládu a karamel a míchejte do úplného rozpuštění. Poté polevu nechte trochu zchladnout, vyšlehejte ji pomocí mixéru a přelijte jí zákusek.
Ten pak dejte zpět do ledničky na několik hodin, ideálně přes noc. Před podáváním posypejte moučník kakaem, nejlépe pomocí jemného sítka.
Dobrou chuť.