Lahodný dvoubarevný dezert s cukrářskými piškoty a tmavou polevou - postup přípravy
V tomto skvělém dezertu se snoubí chutě vanilky, čokolády a karamelu s křehkostí cukrářských piškotů. Uvidíte, že se vám bude doslova rozplývat na jazyku.
Ingredience
Poleva
Do mísy nejprve rozbijte vejce a rozšlehejte je, přidejte vanilkovou esenci, máslo a cukr a pomocí mixéru vytvořte hladkou směs. Přidejte k ní kukuřičný škrob, promíchejte a poté postupně přidávejte 500 ml mléka, a to za stálého míchání. Směs vařte na mírném plameni až do zhoustnutí.
Hotový krém rozdělte na dvě poloviny a do jedné z nich ještě zatepla vmíchejte na kousky nalámanou čokoládu.
Vezměte si vhodnou formu, ideálně hranatou, vyložte ji pečicím papírem a klaďte na něj vedle sebe polovinu připravených cukrářských piškotů, které jste předtím namočili v mléce.
Na vrstvu piškotů naneste rovnoměrně čokoládový krém a na něj vrstvu ze zbývající poloviny piškotů, opět namočených v mléce. Na tuto vrstvu rozetřete vanilkový krém.
Připravený dezert dejte do ledničky a přichystejte si polevu. Ve vodní lázni přidejte do smetany ke šlehání čokoládu a karamel a míchejte do úplného rozpuštění. Poté polevu nechte trochu zchladnout, vyšlehejte ji pomocí mixéru a přelijte jí zákusek.
Ten pak dejte zpět do ledničky na několik hodin, ideálně přes noc. Před podáváním posypejte moučník kakaem, nejlépe pomocí jemného sítka.
Dobrou chuť.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.