Lahodný tříbarevný koláč - postup přípravy
Tříbarevný koláč s kakaem, kokosem a mákem je skvělý nápad na dezert. Zaprvé se připravuje velmi jednoduše, za druhé nabízí skvělý výběr chutí, které uspokojí snad každý mlsný jazýček. Navíc je to velmi variabilní recept, který se dá snadno pozměnit dle vašich představ a chutí. Jak na to? To vám prozradíme na následujících řádcích.
Ingredience
Máslo nechte krátce změknout na lince. Poté jej prošlehejte s cukrem. Postupně přidávejte vajíčka a řádně prošlehejte dohromady. Přidejte mouku a prášek do pečiva a vše dobře promíchejte v homogenní těsto. Těsto rozdělte na 3 stejné části. Do jedné části přidejte kakao, do druhé kokos a do třetí části mletý mák. Vše důkladně promíchejte.
Dortovou formu si vymažte máslem. Poté nalijte do formy tmavé těsto, následně nalijte těsto s kokosem a naposledy makovou část. Dezert pečte po dobu 60 minut při 180 stupních. Jak poznáte, že máte upečeno? Stačí do koláče zasunout špejli – pokud na ní po vytažení nebude těsto ulpívat, je hotovo a můžete dezert vytáhnout z trouby. Pokud by se vám zdálo, že koláč na povrchu příliš rychle hnědne, je možné dortovou formu překrýt alobalem, který zpomalí hnědnutí, ale stále budete mít dost času dezert dopéct.
Samozřejmě můžete dezert různě obměňovat a vylepšovat. Namísto máku nebo kokosu můžete do těsta přidat cokoliv jiného, co máte rádi. Skvělou kombinací například mohou být různé druhy mletých ořechů nebo třeba ovoce. Dezert také můžete ozvláštnit tak, že jej před podáváním dozdobíte krémem nebo šlehačkou. Zkuste například vyšlehat smetanu ke šlehání se špetkou vanilkového cukru. Získáte velmi chutný krém, který není příliš sladký a dokonale doladí dezert.