Lahodný Vídeňský salát - postup přípravy
Vídeňský bramborový salát si zamilují především ti strávníci, kteří příliš neholdují těm klasickým majonézovým. Dá se říct, že tento druh salátu je poměrně dietní, a tak si ho může dopřát i ten, kdo si hlídá štíhlou linii. Přinášíme vám skvělou inspiraci v podobě jednoduchého receptu na tento kulinářský skvost.
Ingredience
Začněte tradičně tím, že si uvaříte brambory na loupačku v mírně osolené vodě. Až budou měkké, tak je sceďte, nechte zchladnout a poté oloupejte.
Následně brambory pokrájejte na kolečka široká asi půl centimetru, mohou být však i tenčí. Nyní si v malém rendlíku zahřejte hovězí vývar a ochuťte ho případně ještě solí a mletým pepřem dle preferencí.
Nakonec ještě do tekutiny vlijte vinný ocet, slunečnicový olej a promíchejte. Ještě horkým vývarem pak přelijte kolečka brambor v míse a propojte vařečkou. Také přijde do salátu nakrájená červená cibule.
Až bude salát hotový, nechte ho po důkladném promíchání chladnout asi čtvrt hodiny. Před podáváním můžete přidat ještě čerstvou nasekanou jarní cibulku, nebo třeba pažitku. Chutné budou i kyselé okurky na kousky pokrájené. Podávejte například s kuřecím či vepřovým řízkem. Skvěle se bude salát hodit i přírodnímu masovému plátku. Přejeme dobrou chuť.
Pakliže máte rádi intenzivní chutě, můžete do vídeňského salátu přimíchat i jemně nasekaný kopr, nebo petrželku. Ti, kdo se bez majonézy neobejdou, ji mohou rovněž do receptu zakomponovat. Avšak pokrm již nebude tak dietní, jako na počátku.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.