Lasagne s masem a boloňskou omáčkou - postup přípravy
Tento pokrm si zamilujete díky jeho jednoduché přípravě a šťavnaté konzistenci. Upečte si chutné lasagne s boloňskou omáčkou, které můžete podávat jako oběd, ale i jako slavnostní jídlo.
Základ
Bešamel
Na posypání
Cibuli oloupejte a nastrouhejte najemno. Stejný postup opakujte také s mrkví. Do mísy si připravte mleté maso a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Tip: Chcete-li, aby mělo maso výraznější chuť, můžete ho osolit a opepřit.
V pánvi rozehřejte máslo a česnek na něm cca 30 vteřin restujte. Poté přidejte cibuli s mrkví a mleté maso. Ingredience zamíchejte a smažte 5 minut, dokud nebude maso hotové.
Do pánve přilijte rajčatovou omáčku smíchanou se lžící rajčatového protlaku, přisypte sušenou bazalku, sůl a pepř, zamíchejte a pod pokličkou duste 10 minut.
Zatím si připravte bešamel. V hrnci rozpusťte máslo, které zaprašte moukou a vytvořte jíšku. Do hrnce přilijte za stálého míchání mléko a směs ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Do vroucí vody dejte vařit lasagne, poté je zchlaďte v míse se studenou vodou a osušte je čistou utěrkou. Následně začněte pokrm vrstvit do zapékací mísy, jejíž dno vymažte trochou bešamelu.
Na bešamel položte lasagne a na ně maso, které znovu potřete bešamelem a posypte nastrouhaným sýrem.
Poznámka: Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit nastrouhaným sýrem.
Lasagne vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je 40 minut.
Tip: Pokrm podávejte nakrájený na kousky a ozdobte jej lístky čerstvé bazalky
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вика-Простые Рецепты