Ledové kostky s ovocem - postup přípravy
Blíží se léto a s ním i známá vedra, ve kterých oceníte jakoukoliv šanci se osvěžit něčím dobrým. A přesně to splňují tyto ledové kostky, na které nám poskytla recept paní Nicole Soukopová.
Těsto
Náplň
Na vrch
Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do větší mísy a přidejte k nim cukr krystal. Vyšlehejte je a poté začněte do směsi přilévat mléko. Následně ke směsi přimíchejte rostlinný olej, prášek do pečiva, hladkou mouku a strouhaný kokos. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh.
Hotový sníh opatrně přimíchejte ke zbytku těsta. Formu, ve které budete těsto péct, vymažte máslem a vysypejte ji moukou. Poté do ní těsto nalijte a dejte ji do trouby předehřáté na 170 stupňů, pečte dozlatova. Jakmile bude korpus upečený, nechte jej vychladnout.
Po vychladnutí na něj naneste oslazený tvaroh (či zakysanou smetanu nebo mascarpone, záleží jen na vás) a na něj dejte kompotované ovoce. Želatinu zalijte místo vody ovocnou šťávou z kompotu a poté ji připravte tak, jak jste zvyklí. Nalijte ji na vrch dezertu a dejte ho do lednice vychladit, poté ho můžete podávat. Dobrou chuť!