Levná a rychlá banánová zmrzlina - postup přípravy
Nemusíte utrácet vysoké částky v samoobsluze, abyste si pochutnali na skvělé zmrzlině. Připravit si totiž můžete mnohem zdravější, a hlavně levnější z čerstvého ovoce. K tomuto účelu se dokonale hodí zralé banány.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete banány a nakrájíte je na menší kousky.
Poté je dejte do mrazáku v tomto stavu na asi osm hodin.
Po uplynutí této doby mražené ovoce vyjměte, vložte do mixéru a rozmělněte spolu s kondenzovaným mlékem, které přidejte dle chuti.
Po rozmixování bude vaše domácí zmrzlina hotová. Vylepšit ji můžete například drcenou hořkou čokoládou, kterou zakomponujete do směsi. Před podáváním ještě mrazte asi 60 minut.
Svou skvostnou domácí zmrzlinu z banánů a kondenzovaného mléka podávejte například s kopečkem šlehačky a kompotovaným ovocem. Hodit se budou do zmrzlinového poháru i sušenky či jiné druhy zmrzlin. Na vrch lze nanést i čokoládovou anebo karamelovou polevu. Přejeme dobrou chuť.
Tip na závěr: Připravte si domácí čokoládovou zmrzlinu
Aby nebyli milovníci všeho čokoládového mrzutí, mohou si nyní připravit díky tomuto receptu zmrzlinu s příchutí čokolády. Domácí skutečně nic nepředčí. Potřebovat budete:
- kakaový prášek: 50 g
- plnotučné mléko: ¼ l
- smetana ke šlehání: ½ l
- vaječné žloutky: 2 ks
- hořká čokoláda (až 80%): 150 až 180 g
- krupicový cukr: 200 g
K ruce si vezměte menší hrnec a nalijte do něj smetanu. Poté přisypte kakaový prášek, 170 gramů krupicového cukru a přiveďte k varu. Až bude směs horká, vložte nadrcenou hořkou čokoládu a stále míchejte, než se vše rozpustí. Nyní ztlumte plamen a v misce si rozšlehejte žloutky s 30 gramy krupicového cukru. Do částečně zchladlé čokoládové hmoty pak zakomponujte žloutkovou směs. Pozor, aby se vajíčka nesrazila. Nakonec vlijte mléko, promixujte a máte hotovo. Dejte mrazit cca 6 až 8 hodin, a nakonec zmrzlinu podávejte.