Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Libečková pasta se solí a olejem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Libečková pasta se solí a olejem - postup přípravy

Pokud si chcete na zimu uchovat libeček, abyste ho měli k ochucení svých pokrmů, lze ho naložit spolu se solí a olejem do skleniček. V chladnu takto vydrží velmi dlouho.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Listy libečku rozkrájejte na menší kusy a dejte je do mixovací nádoby. Přidejte sůl a 5 lžiček oleje a vše rozmixujte do jakési pasty, které by měla připomínat pesto.

2. KROK

Pastu dejte do malých čistých skleniček, ale ne až nahoru. Do každé skleničky přidejte navrch ještě asi půl lžičky oleje. Zavíčkujte a uchovávejte na temném chladném místě.

3. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů