Linecká velikonoční vajíčka - postup přípravy
Sladká velikonoční vajíčka jsou roztomilou dekorací na sváteční stůl, která nejen zdobí, ale hlavně chutná. Popusťte uzdu své fantazii a kreativitě a vytvořte své vlastní originální návrhy sladkých vajíček podle receptu od paní Věry Dufkové.
Ingredience
Na ozdobení
Hladkou mouku prosejte spolu s moučkovým cukrem do mísy, přidejte změklé máslo a sádlo, jedno vejce a vypracujte hladké těsto, které nechte alespoň 1 až 2 hodiny uležet v lednici.
Z těsta vyválejte placku silnou asi 3 mm a vykrajujte z ní oválky. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je upéct při 170 °C dorůžova. Po dopečení je nechte vychladnout.
Zchladlé oválky slepujte po dvojicích k sobě jahodovým džemem. Vyšlehejte vaječný bílek s moučkovým cukrem, abyste získali hustou polevu. Tu podle potřeby rozdělte do několika misek a obarvěte potravinářským barvivem. Polevou naplňte zdobicí sáčky a vytvořte na slepených vajíčkách motivy velikonočních kuřátek či malovaných vajíček podle své fantazie. Drobné detaily a linie pak dokreslete jedlým černým fixem.
Nechte vajíčka ztuhnout, vyskládejte je na tácek nebo jimi třeba obložte velikonočního beránka a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.