Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Linecká velikonoční vajíčka

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 180 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Linecká velikonoční vajíčka - postup přípravy

Sladká velikonoční vajíčka jsou roztomilou dekorací na sváteční stůl, která nejen zdobí, ale hlavně chutná. Popusťte uzdu své fantazii a kreativitě a vytvořte své vlastní originální návrhy sladkých vajíček podle receptu od paní Věry Dufkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hladkou mouku prosejte spolu s moučkovým cukrem do mísy, přidejte změklé máslo a sádlo, jedno vejce a vypracujte hladké těsto, které nechte alespoň 1 až 2 hodiny uležet v lednici.

2. KROK

Z těsta vyválejte placku silnou asi 3 mm a vykrajujte z ní oválky. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je upéct při 170 °C dorůžova. Po dopečení je nechte vychladnout.

3. KROK

Zchladlé oválky slepujte po dvojicích k sobě jahodovým džemem. Vyšlehejte vaječný bílek s moučkovým cukrem, abyste získali hustou polevu. Tu podle potřeby rozdělte do několika misek a obarvěte potravinářským barvivem. Polevou naplňte zdobicí sáčky a vytvořte na slepených vajíčkách motivy velikonočních kuřátek či malovaných vajíček podle své fantazie. Drobné detaily a linie pak dokreslete jedlým černým fixem.

4. KROK

Nechte vajíčka ztuhnout, vyskládejte je na tácek nebo jimi třeba obložte velikonočního beránka a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů