Listové kremrole stáčené přes lžíce - postup přípravy
Domácí kremrole se mnohým domácím cukrářkám a cukrářům zdají být nedostupné, poněvadž vyžadují použití speciálních cukrářských trubiček. Tento návod vám ale ukáže, jak se bez nich pohodlně obejdete.
Ingredience
Listové těsto vyrovnejte do velkého obdélníku a rozkrájejte ho na proužky o síle kolem 1 cm. Připravte si dvojice lžic či vidliček, položte je na sebe a okolo jejich rukojetí obtočte každý proužek těsta.
Lžíce s těstem vyrovnejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C okolo 30 minut, dokud nezezlátnou.
Po dopečení kremrole nechte vychladnout a připravte krém. Do cukrářského žloutkového krému zašlehejte plnotučnou smetanu a výsledným krémem naplňte zdobicí sáček. Každou kremroli naplňte trochou krému a konce namočte do nasekaných mandlí. Kremrole posypejte moučkovým cukrem a podávejte.
Videopostup krok za krokem