Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Litý koláč s ovocem a žmolenkou

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Litý koláč s ovocem a žmolenkou - postup přípravy

Jednoduchý litý koláč na plech s ovocem a sypaný žmolenkou podle receptu od paní Jaroslavy Slavíkové připravíte až neuvěřitelně snadno a rychle. Ke kávě se bude náramně hodit.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Polohrubou mouku nasypejte do mísy, přidejte cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva a všechny suché ingredience důkladně promíchejte. Ke směsi vyklepněte dvě vajíčka a přidejte 125 ml másla, které jste předem rozpustili v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Plech vytřete máslem a vysypejte hrubou moukou a vlijte do něj připravené těsto. Navrch těsta vyrovnejte ovoce dle svého výběru, posypejte je žmolenkou a dejte péct na 170 °C asi 45 minut. Po dopečení koláč naporcujte, pocukrujte a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů