Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lotus zmrzlina jen ze 3 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Lotus zmrzlina jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Lotus zmrzlina kombinuje lahodnou chuť smetany s karamelem a křupavými kousky sušenek. Výhodou je rychlá příprava, ke které budete potřebovat jen 3 ingredience.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Smetanu vyšlehejte dotuha a následně do ní vešlehejte 100 g karamelu. Zbytek si ponechte bokem na pozdější použití.

Tip: Do dezertu můžete použít například Dulce de leche, karamelovou latinskoamerickou lahůdku.

2. KROK

Do vzniklého krému vmíchejte rozdrobené Lotus sušenky a polovinou krému naplňte formu na zmrzlinu.

3. KROK

Zbytkem karamelu naplňte cukrářský sáček a polovinou množství ozdobte krém ve formě. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu. 

Poznámka: Pár Lotus sušenek si nechte na závěrečné posypání.

4. KROK

Tip: Pokud je karamel v sáčku příliš tuhý, můžete ho rozpustit ponořením do sklenice s horkou vodou.

5. KROK

Vrstvu karamelu pokryjte zbytkem krému, který ozdobte zbylým karamelem. Dezert na závěr posypte rozdrobenými Lotus sušenkami, přikryjte ho fólií a vložte ho na 6 hodin do mrazáku. 

Poznámka: Z karamelu vytvořte klikaté ornamenty pomocí špejle.

6. KROK

Před servírováním nechte Lotus zmrzlinu stát v pokojové teplotě po dobu 10 minut a poté jí naplňte zmrzlinové poháry. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit jednou celou Lotus sušenkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Easy & Yummy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů