Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maďarská gulášová polévka s hovězím masem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 141 minut

Maďarská gulášová polévka s hovězím masem - postup přípravy

Připravte pro své blízké maďarskou gulášovou polévku s křehkým hovězím masem. Jídlo je syté, zahřeje a je plné aromatických chutí, které uspokojí každého labužníka.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Papriky omyjte, zbavte je semeníku a nakrájejte je na malé kousky. Stejný postup opakujte s oloupanými mrkvemi a omytými rajčaty. 

2. KROK

Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, které ochuťte solí a pepřem. V hrnci rozpusťte máslo, na kterém smažte 6 minut nadrobno nakrájenou cibuli. Do hrnce přidejte maso, ingredience zamíchejte a smažte 2 minuty. 

Tip: Ingredience vkládejte do hrnce, který je vhodný pro pečení v troubě.

3. KROK

Do směsi vmíchejte prolisovaný česnek s nakrájenou paprikou a rajčaty a vše vařte další 3 minuty. Po této době přidejte mletou sladkou papriku a kmín s bobkovým listem a ingredience vařte dalších 30 vteřin. 

4. KROK

Obsah hrnce zalijte vývarem, ochuťte solí s pepřem, promíchejte ho a vařte 3 minuty. Poté hrnec přiklopte pokličkou a vložte ho do předehřáté trouby na 180 °C, kde pokrm pečte 90 minut.

5. KROK

Po hodině a půl hrnec z trouby vyndejte a do směsi vmíchejte nakrájenou mrkev s oloupanými a nakrájenými brambory. Hrnec znovu přikryjte pokličkou a pokrm pečte dalších 30 minut.

Poznámka: Maso by se mělo rozpadat. Pokud tomu tak není, pečte ho o 10 minut déle.

6. KROK

Maďarskou gulášovou polévku můžete podávat ihned, ale lépe chutná, když ji necháte po uvaření chvíli odpočinout – chutě se tak lépe propojí. 

Tip: Polévku servírujte samotnou nebo s oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: RecipeTin Eats

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů