Maďarská polévka s klobásou a zeleninou - postup přípravy
Připravte si maďarskou polévku s klobásou podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je plná aromatických chutí a ocení ji milovníci pikantních jídel.
Základ
Zdobení
Cibuli nakrájejte nahrubo a oloupané brambory, rajče, česnek a červenou papriku nadrobno.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Na kolečka nakrájejte maďarskou klobásu a začněte se smažením. V hrnci s rozpáleným olejem smažte cibuli 2–3 minuty. Poté ji zasypte mletou sladkou paprikou a mletou uzenou paprikou.
Ingredience zamíchejte a ihned zalijte vývarem, do kterého vmíchejte nakrájenou zeleninu s klobásami.
Poznámka: Mletou papriku nesmažte dlouho, aby nezhořkla.
Polévku ochuťte pepřem a vařte ji 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Na závěr polévku osolte, zamíchejte ji a podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem