Maďarský guláš pečený v troubě - postup přípravy
Maďarský guláš, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, upečete snadno a rychle v troubě. Díky tomuto receptu získáte pokrm se šťavnatým masem a intenzivní chutí.
Základ
K zahuštění
Hovězí maso nakrájejte na menší kostky a papriku na proužky. Maso ochuťte solí, pepřem, kořením Guláš a mletou sladkou paprikou. Pokud máte rádi pálivější guláš, můžete použít pálivou papriku.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 3–4 minuty. K cibuli přidejte maso, které zalijte trochou vody a duste ho 15 minut, na mírném ohni, pod pokličkou.
Poznámka: Pokrm připravujte v hrnci, který je vhodný k pečení v troubě.
Do hrnce přidejte polovinu množství nakrájené papriky, ingredience zamíchejte a zalijte je horkou vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené.
Do guláše vmíchejte bujón, hrnec zakryjte pokličkou a guláš pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 90 minut.
Poznámka: Pokud chcete vytvořit víc omáčky, přilijte, po změknutí masa, do pokrmu více horké vody.
Po hodině a půl do guláše vmíchejte zbytek nakrájené papriky a pokrm zahustěte moukou rozpuštěnou ve vodě.
Poznámka: Je-li to potřeba, pokrm dochuťte solí.
Maďarský guláš vařte dalších 10 minut, pod pokličkou a poté ho servírujte s houskovým knedlíkem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit kolečky cibule, jarní cibulky nebo pórku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou