Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maďarský guláš pečený v troubě

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 119 minut

Maďarský guláš pečený v troubě - postup přípravy

Maďarský guláš, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, upečete snadno a rychle v troubě. Díky tomuto receptu získáte pokrm se šťavnatým masem a intenzivní chutí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

K zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte na menší kostky a papriku na proužky. Maso ochuťte solí, pepřem, kořením Guláš a mletou sladkou paprikou. Pokud máte rádi pálivější guláš, můžete použít pálivou papriku.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

2. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 3–4 minuty. K cibuli přidejte maso, které zalijte trochou vody a duste ho 15 minut, na mírném ohni, pod pokličkou. 

Poznámka: Pokrm připravujte v hrnci, který je vhodný k pečení v troubě.

3. KROK

Do hrnce přidejte polovinu množství nakrájené papriky, ingredience zamíchejte a zalijte je horkou vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené. 

4. KROK

Do guláše vmíchejte bujón, hrnec zakryjte pokličkou a guláš pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 90 minut. 

Poznámka: Pokud chcete vytvořit víc omáčky, přilijte, po změknutí masa, do pokrmu více horké vody.

5. KROK

Po hodině a půl do guláše vmíchejte zbytek nakrájené papriky a pokrm zahustěte moukou rozpuštěnou ve vodě. 

Poznámka: Je-li to potřeba, pokrm dochuťte solí. 

6. KROK

Maďarský guláš vařte dalších 10 minut, pod pokličkou a poté ho servírujte s houskovým knedlíkem.

Tip: Každou porci můžete ozdobit kolečky cibule, jarní cibulky nebo pórku.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů