Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Makové řezy s čokoládovou polevou

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Makové řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy

Pokud přemýšlíte nad dobrotou, kterou byste mohli podávat svým hostům nebo si na ní pochutnat doma s rodinou, máme pro vás skvělý tip na makové řezy. Ať už jste začátečník nebo pokročilý pekař, tento recept se jistě zařadí mezi vaše nejoblíbenější.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Připravte si krém. V misce smíchejte 250 ml mléka s vanilkovým pudinkem. Zbytek mléka nalijte do kastrůlku, přisypte cukr, zamíchejte a přiveďte k varu.

Tip: Nemáte-li vanilkový pudink, můžete jej nahradit škrobem.

2. KROK

Než se začne mléko s cukrem vařit, přimíchejte do něj pudinkovou směs. Míchejte, dokud hmota nezhoustne. Poté vzniklý krém přendejte do misky, přikryjte ho potravinovou fólií tak, aby ležela na jeho povrchu (viz video), a nechte vychladnout.

Poznámka: Fólie zabrání tomu, aby se na povrchu krému vytvořil škraloup.

3. KROK

Nyní vytvořte těsto. V misce důkladně smíchejte máslo a cukr. Postupně přidejte všechna vejce a znovu míchejte. Po lžičkách přidejte zakysanou smetanu.

4. KROK

V misce smíchejte mouku a kypřící prášek do pečiva. Suchou směs vsypejte do směsi na těsto. Nyní přisypte mák. Vše pořádně zamíchejte a připravené těsto s mákem rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.

5. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C po dobu 20 minut. Upečený dortový základ nechte dobře vychladnout. Zatímco makový korpus chladne, rozmixujte vychladlý krém a ve vedlejší misce si rozmixujte máslo.

6. KROK

Do másla postupně přidávejte krém a vše míchejte, dokud se ingredience nepropojí. Do této hmoty přidejte zakysanou smetanu a vzniklou hmotou potřete celý makový korpus – dejte vychladit.

7. KROK

Do vedlejší misky nalámejte čokoládu na kousky a misku umístěte na hrnec s vodou. V této vodní lázni čokoládu rozpusťte a poté polevou pokryjte celý dezert. Nechte stát, dokud čokoláda neztuhne. Poté jej nakrájejte na porce o požadované velikosti a podávejte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů