Malinový sirup z čerstvého ovoce s medem - postup přípravy
Možná se vám to může zdát neuvěřitelné, ale tento malinový sirup připravíte pouze ze dvou ingrediencí a bez vaření. Při správném skladování vydrží nápoj čerstvý až několik měsíců.
Ingredience
Maliny omyjte a vsypte je do šnekového odšťavňovače. Jakmile z malin získáte šťávu, smíchejte ji s medem.
Poznámka: Medu použijte tolik, kolik máte šťávy. Pokud byste ho použili méně, nemůže být zajištěna dokonalá konzervace a sirup by mohl začít kvasit.
Tip: K odšťavňování můžete použít i jiný druh odšťavňovače. Ten šnekový však zajistí, že šťávu získáte rychle a nebude oxidovat.
Získaný malinový sirup nalijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete sterilizovanými víčky.
Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
Malinový sirup můžete v dobře uzavřených sklenicích, na chladném a teplém místě, skladovat i několik měsíců.
Poznámka: Po otevření sirup skladujte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Retete si Calatorii
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.