Mangová panna cotta s malinami - postup přípravy
Přineste do své kuchyně trochu exotiky v podobě mangové panna cotty. Je lehká a úžasně osvěžující. Dezert se skvěle hodí jako sladká tečka po vydatném jídle.
Ingredience
Připravte si dvě sklenice. Do jedné vsypte 4 g želatiny, kterou zalijte 20 ml vody. Do druhé vsypte 8 g želatiny a zalijte ji 40 ml vody.
Manga oloupejte a nakrájejte je na menší kousky, které vložte do mixéru, kde je rozmělněte dohladka společně s 8 g rozpuštěné želatiny.
Tip: Pár kousků manga si ponechte bokem na závěrečné zdobení.
Vzniklým pyré naplňte, do poloviny, servírovací poháry, které položte do misek tak, aby byly mírně nakloněné. Poháry vložte následně na 30 minut do lednice.
Nyní v misce smíchejte malinový džem s horkou vodou a vytvořte hladkou směs, do které přidejte 4 g rozpuštěné želatiny. Tekutinu poté vlijte do vychlazených pohárů ve vrstvě o výšce přibližně 1 cm. Poháry vložte na dalších 30 minut do lednice.
Ve sklenici rozpusťte dalších 8 g želatiny. Do rendlíku poté nalijte smetanu s mlékem a přidejte cukr s vanilkovým extraktem. Ingredience zamíchejte, přidejte do tekutiny želatinu a vše zahřívejte přibližně 2 minuty, dokud se cukr nerozpustí.
Poté tekutinu nechte volně vychladnout a nalijte ji do pohárů, které vložte na posledních 30 minut do lednice.
Tip: Mangovou panna cottu servírujte ozdobenou trochou nakrájeného manga.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ovocná zahrada