Marinovaná cuketa s česnekem a koprem - postup přípravy
Marinovanou cuketu můžete použít jako doplněk k masu, rybám, přidat ji do salátů, sendvičů nebo z ní udělat součást sýrových mís. Výhodou je snadná a rychlá příprava.
Ingredience
Cukety omyjte, odkrojte z nich okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na kolečka, která v míse smíchejte se solí.
Poznámka: Díky soli zelenina pustí šťávu a zkřehne.
Cukety nechte v míse 30 minut a poté je přendejte do jiné nádoby, ve které je budete marinovat. Nyní nasekejte nadrobno kopr a vsypte ho do mísy s cuketami, do které nastrouhejte česnek na jemném struhadle a přidejte sušený koriandr.
Do rendlíku vložte med, který 1–2 minuty rozpouštějte na mírném ohni. Poté ho sejměte z tepla a vmíchejte do něj oba druhy oleje a jablečný ocet. Marinádu poté vmíchejte do mísy s cuketou, kterou marinujte pod pokličkou 30 minut při pokojové teplotě. Poté ji vložte na 3–4 hodiny do lednice.
Tip: Marinovanou cuketu servírujte k masovým pokrmům a rybám. Můžete ji ale přidat také do salátů, sendvičů nebo z ní udělat součást sýrových mís.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Всегда Вкусная Еда