Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinovaná kuřecí stehna na asijský způsob

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Marinovaná kuřecí stehna na asijský způsob - postup přípravy

Připravte si marinovaná kuřecí stehna po asijsku a ohromte své blízké aromatickým, křehkým a šťavnatým masem. Hodí se k obědu i jako pochoutka k pivu.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Marináda

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí stehna vykostěte a vytvořte z nich 2 pláty, které propíchejte na několika místech vidličkou, z obou stran. Pokračujte s přípravou marinády.

2. KROK

V míse smíchejte sušenou cibuli se sušeným česnekem, solí, pepřem a kořením pěti vůní. Přidejte hnědý cukr, s oběma druhy sójové omáčky a ústřicovou omáčkou. 

3. KROK

Do mísy vlijte také rostlinný olej se sezamovým olejem, rýžovým vínem a medem. Nakonec přidejte červené potravinářské barvivo a vzniklou marinádu zapracujte do masa. 

4. KROK

Maso zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 30 minut do lednice. 

Tip: Chuť a struktura masa bude ještě lepší, pokud ho necháte marinovat přes noc.

5. KROK

Marinovaná kuřecí stehna vyskládejte na plech a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po 7 minutách pečení je obraťte.

Tip: Aby se maso k plechu nepřichytilo, vymažte jej trochou oleje.

6. KROK

Po čtvrt hodině kuřecí stehna pokryjte z obou stran směsí na potření – tu vytvoříte smícháním marinády s medem – a pokračujte v pečení další 2 minuty. 

Tip: Marinovaná kuřecí stehna podávejte s rýží, brambory nebo zeleninovým salátem. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Cooking Island

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů