Marinovaná kuřecí stehna na asijský způsob - postup přípravy
Připravte si marinovaná kuřecí stehna po asijsku a ohromte své blízké aromatickým, křehkým a šťavnatým masem. Hodí se k obědu i jako pochoutka k pivu.
Základ
Marináda
Na potření
Kuřecí stehna vykostěte a vytvořte z nich 2 pláty, které propíchejte na několika místech vidličkou, z obou stran. Pokračujte s přípravou marinády.
V míse smíchejte sušenou cibuli se sušeným česnekem, solí, pepřem a kořením pěti vůní. Přidejte hnědý cukr, s oběma druhy sójové omáčky a ústřicovou omáčkou.
Do mísy vlijte také rostlinný olej se sezamovým olejem, rýžovým vínem a medem. Nakonec přidejte červené potravinářské barvivo a vzniklou marinádu zapracujte do masa.
Maso zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 30 minut do lednice.
Tip: Chuť a struktura masa bude ještě lepší, pokud ho necháte marinovat přes noc.
Marinovaná kuřecí stehna vyskládejte na plech a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po 7 minutách pečení je obraťte.
Tip: Aby se maso k plechu nepřichytilo, vymažte jej trochou oleje.
Po čtvrt hodině kuřecí stehna pokryjte z obou stran směsí na potření – tu vytvoříte smícháním marinády s medem – a pokračujte v pečení další 2 minuty.
Tip: Marinovaná kuřecí stehna podávejte s rýží, brambory nebo zeleninovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking Island