Marinovaný vepřový bůček s česnekem - postup přípravy
Nevíte-li, co svým blízkým připravit k obědu, vyzkoušejte marinovaný vepřový bůček, který je šťavnatý a křehký. Maso má bohatou chuť a jeho příprava je snadná.
Ingredience
Maso osušte papírovou utěrkou a prošpikujte ho v jeho středu. Do otvorů vložte plátky česneku a maso ochuťte směsí soli, mleté pálivé papriky, sušeného koriandru a kořenící směsí dle vlastní chuti.
Maso vložte do pekáče, zakryjte potravinovou fólií a vložte aspoň na 1 hodinu do lednice.
Poznámka: Maso bude ještě lepší, když ho necháte marinovat 5–6 hodin.
Poté marinovaný vepřový bůček potřete směsí hořčice a křenu, zabalte ho do pečicího papíru a pečte v předehřáté troubě na 180–190 °C po dobu 40 minut.
Tip: Bůček můžete podávat s pečenými americkými bramborami a jogurtovým dipem. Přípravu těchto příloh si můžete prohlédnout níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olgas Küche
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.