Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinovaný vepřový bůček s česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Marinovaný vepřový bůček s česnekem - postup přípravy

Nevíte-li, co svým blízkým připravit k obědu, vyzkoušejte marinovaný vepřový bůček, který je šťavnatý a křehký. Maso má bohatou chuť a jeho příprava je snadná.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso osušte papírovou utěrkou a prošpikujte ho v jeho středu. Do otvorů vložte plátky česneku a maso ochuťte směsí soli, mleté pálivé papriky, sušeného koriandru a kořenící směsí dle vlastní chuti. 

2. KROK

Maso vložte do pekáče, zakryjte potravinovou fólií a vložte aspoň na 1 hodinu do lednice. 

Poznámka: Maso bude ještě lepší, když ho necháte marinovat 5–6 hodin.

3. KROK

Poté marinovaný vepřový bůček potřete směsí hořčice a křenu, zabalte ho do pečicího papíru a pečte v předehřáté troubě na 180–190 °C po dobu 40 minut.

4. KROK

Tip: Bůček můžete podávat s pečenými americkými bramborami a jogurtovým dipem. Přípravu těchto příloh si můžete prohlédnout níže ve videu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Olgas Küche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů